Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Bullermyrens IK U-lag

Följ

U-lag

Följ oss för uppdateringar
Följ
Bullermyrens IK
Fotboll
U-lag

Match

Bullermyrens IK U

1 - 5
Maservallen - konstgräs
9 april 2017
12:00

Avesta AIK

Referat

Referat: Bullermyrens IK - Avesta AIK

3:e träningsmatchen för året mot Avesta som vi mötte i serien förra året, men inte kommer att möta i år eftersom de ska spela P17 regional. Förväntingarna på matchen var därför att vi skulle ett tuff match mot ett fysiskt starkt lag där vi skulle bli testade i vårt försvarsspel i första hand.

Första halvlek var chansmässigt ganska jämnt fördelad även om Avesta tilläts ha mest boll. Vår plan att hålla dem framför oss och utanför oss fungerade bra. Vi hade dock lite problem att trycka upp backlinjen centralt och därigenom skapade Avesta chanser på de ytor som blev bakom våra ytterbackar. 0-2 i paus, vilket var ganska rättvist även om Bullis borde ha gjort åtminstone ett mål på de chanser man skapade. Sista passningen eller avslutet höll för dåligt kvalitet och det är något vi måste jobba med att förbättra under våren. Tilläggas kan också att Avestas första mål såg ut att vara en klar offside som den för övrigt utmärkte domaren missade.

I paus betonade vi vikten av att hålla ihop laget och att inte krypa ihop och stänga ytorna för varandra i anfallsspelet.
I andra halvlek var Bullis anfallsmässigt det bättre laget och kunde också reducera till 1-2 genom Alex efter fint förarbete av Mostafa på vänsterkanten. Vi hade också ett par lägen att kvittera, men istället kontrade Avesta in 1-3 sedan Hosein kommit ut och avvärjt första läget, men ingen Bullisspelare fick tag i returen. Vi stördes också av lite byten på mittbackarna som stundtals gjorde att vi inte hade koll på vem som skulle kliva fram och vem som skulle falla av. Med kommunikation hade det kunnat lösas, men som vanligt är vi för tysta på planen. Ett solkart förbättringsområde. Avesta bytte lite spelare även de och våra innermittfältare tappade därför bort deras släpande forward flera gånger i andra halvlek. Både 1-4 och 1-5 får räknas som självmål där Edwin och Hosein var sist på bollen vid varsitt mål. Mycket otur inblandat där kan man säga.

Sammanfattningsvis en klart godkänd insats av laget med tanke på motstånd och förutsättningar. Vi möter ett bra lag och saknar 3-4 spelare som var bortresta. Det syns också i flera situationer att vi har flera nya spelare inne på planen i för vissa nya och ovana positioner. Men inställningen och viljan var bra idag hos samtliga spelare. Vi fokuserar inte på resultatet som sådant, men kan konstatera att vi borde ha gjort ett eller två mål till framåt och undvikit att släppa in mer än 3 mål i denna match om man ser till spelet.

Alla får beröm för sin insats, men jag kan ändå inte låta bli att lyfta fram vår målvakt Hosein som gör det riktigt bra. Känns redan nu som vår viktigaste spelare och en klar förstärkning på den positionen. Får han bara några matcher till att spela ihop sig med backlinjen och vågar visa pondus och äga straffområdet är nog första nollan inte långt borta.